Slanke Paastips

Zodat jij verantwoord de Pasen door kunt brengen

Tijdens de Paasdagen wordt er door de meeste mensen extra aandacht besteed aan een heerlijk uitgebreid ontbijt, brunch of diner. Dit is natuurlijk hartstikke gezellig, met z’n allen aan een grote tafel vol met lekkernijen, maar voor iedereen die bezig is met de slanke lijn is dit toch weer een hele uitdaging. De diëtisten van PS. food & lifestyle hebben daarom voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet voor tijdens de Paasdagen.

Paastips voor fase 1 & 2

Is het al bekend wat je gaat doen en wat en waar je gaat eten tijdens de Paasdagen? Het is natuurlijk een verschil of je gaat dineren bij jou thuis of gaat brunchen bij vrienden of in een restaurant. Bij jou thuis bepaal je zelf wat er op tafel komt, maar bij een ander wordt dit toch een stuk lastiger. Bespreek deze knelpunten daarom goed met je coach en bedenk van tevoren hoe je hiermee om kan gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk en je zult dan ook merken dat de verleiding op deze manier een stuk makkelijker te weerstaan is.

Tips voor het ontbijt

Gaat iedereen lekker aan de broodjes, croissantjes en sapjes? Zorg er dan voor dat je voldoende lekkere PS. food & lifestyle producten in huis hebt zodat je kan pakken waar je op dat moment zin in hebt. Kies bijvoorbeeld voor een lekker belegd croissantje, het meerzaden bolletje, of de flensjes appel-karamel. Er is genoeg keus! Maak het extra lekker door deze te besmeren met onze chocolade hazelnootpasta of aardbeienjam. Zet verse bloemen op tafel, gekleurde eitjes, zet een lekkere pot koffie of thee en jij kunt net zo genieten van het Paasontbijt als de rest van het gezin.

Tips voor de lunch of diner

Deze zijn vaak net wat uitgebreider dan normaal, maar dat wil niet zeggen dat je daardoor geen gezonde keuze kunt maken. Je kunt ervoor kiezen om een lekker stukje vlees of vis klaar te maken en hier gekookte of gestoomde groentes bij te serveren. Voor de andere gezinsleden en gasten kun je er natuurlijk wel aardappelrozetjes, stokbrood of een andere vorm van koolhydraten bij serveren.

Wil je liever een uitgebreid diner klaarmaken bestaande uit meerdere gangen? Houd dan rekening met het volgende:

Het voorgerecht:

  • Een soepje is prima en zo heb je ook meteen je benodigde portie groente te pakken. Denk aan ongebonden soepen, zoals courgette- of broccolisoep. Je kunt ook een mooie salade op tafel zetten. Een groene salade met zalm, paling of natuurlijk met een gekookt eitje.

Het hoofdgerecht:

  • Serveer bij het hoofdgerecht verschillende soorten groenten. Kook ze kort, stoom ze of maak ze klaar in de oven.
  • Maak een kleurrijke salade met groenten en rauwkost in allerlei kleuren. Bijvoorbeeld gemengde sla, stukjes komkommer, tomaat, rode ui ringen en stukjes paprika. Vanaf fase 2 ook heerlijk met wat geroosterde pijnboompitjes erover.
  • Kies bij het hoofdgerecht voor mager vlees zoals rosbief, kalkoen of kip(rollade). Kijk op de fasekaart voor meer geschikte vleessoorten.
  • Alle soorten vis zijn geschikt. Je kunt een hele vis uit de oven serveren of mooie filets bakken.
  • De asperges zijn er weer en Pasen is de perfecte gelegenheid om dit witte goud op tafel te zetten. Neem eens een kijkje tussen onze koolhydraatarme recepten met dit heerlijke ingrediënt.
  • Sausjes zijn vaak erg vet en worden meestal gemaakt op basis van een roux (boter, bloem en vocht). Bloem bevat veel koolhydraten en is dus niet geschikt tijdens fase 1. Maak daarom zelf een sausje op basis van kwark of kookroom light met verse kruiden naar keuze.

Het nagerecht:

  • Zo’n 2-2,5 uur na het brunchen of dineren is het natuurlijk tijd voor een tussendoortje van PS. food & lifestyle. Zin in iets zoets? Kies dan bijvoorbeeld voor de lekkere wafeltjes of de koeken bij een kop koffie of thee. Ook kun je kiezen voor de pannenkoek of flensje appel karamel, deze besmeren met onze chocolade hazelnootpasta, oprollen en in stukjes snijden. Of snijd je favoriete PS. food & lifestyle tussendoortje in kleine stukjes en leg deze op een mooie etagère. Heb je onze paaseitjes gescoord bij je PS. coach? Zet deze dan gezellig op tafel, maar let wel op: deze tellen als extraatje. Neem er dus maximaal één per dag.
  • Zin in iets fruitigs? Maak dan een fruitige waterijslolly van een PS. food & lifestyle drank zoals bijvoorbeeld ananas-sinaasappel, of een yoghurtijsje van een kant-en-klare smoothie zoals de aardbei of mango smoothie. Ook lekker als iedereen aan het nagerecht zit.

PS. Ga je bij vrienden of familie eten? Breng ze op de hoogte dat je het PS. food & lifestyle programma volgt en vraag of ze hier rekening mee willen houden. Je kunt natuurlijk ook voorstellen om bijvoorbeeld zelf een lekker broccolisoepje mee te nemen. Dan ben je verzekerd van voldoende groentes en ben je ook meteen attent: twee vliegen in één klap.

En verder…

  • Heb je moeite om geen wijntje te drinken? Zet dan een mooie karaf water op tafel en doe hier wat citroen- en limoenschijfjes, verse munt of komkommer in. Op deze manier heb je heerlijk fris water met een smaakje. Het ziet er ook nog eens gezellig uiten zo zal je de wijn niet eens missen.
  • Eet je buiten de deur? Neem dan van tevoren als tussendoortje een PS. food & lifestyle product. Zo voel je je verzadigd en kun je de verleidingen beter weerstaan.
  • Als het weer het toelaat kun je gaan picknicken met een Paasmand vol lekkers en een gezellig dekentje om alles uit te stallen. Kijk voor inspiratie ook eens bij onze Picknick tips.

Paastips vanaf fase 3 en voor iedereen die op gewicht wil blijven

Je dag in balans

  • Het ontbijt, brunch en diner zijn vaak uitgebreid en energierijk. Eet de rest van de dag daarom calorie- en koolhydraatarm en eiwitrijk. Neem als lunch bijvoorbeeld een salade met magere vis of vlees en neem geen koolhydraatbron zoals brood. Ook een goedgevuld groentesoepje is een lekker lunchgerecht.
  • Vind je luxe (warme) broodjes echt bij een paasontbijt horen? Kies dan voor een volkoren variant.
  • Roerei met gerookte zalm en bieslook is een heerlijk gezond en feestelijk ontbijt. Voeg de bieslook en zalm pas de laatste minuut toe.

Ga je brunchen in een restaurant?

  • Pak bij het buffet een salade, eiergerechten, magere vleeswaren en volkoren broodjes.
  • Neem thee en/of koffie te drinken en laat de jus d’orange liever staan.

Ga je uit eten?

  • In een restaurant zijn de desserts vaak rijk aan vet en koolhydraten. Kies daarom liever een voor- en hoofdgerecht i.p.v. een hoofd- en nagerecht en sluit de maaltijd af met koffie of thee (laat het koekje of chocolaatje dat hierbij geserveerd wordt liggen).

Eet je samen met familie en/of vrienden?

  • Maak een gezonde keuze door zoveel mogelijk groente of rauwkost op te scheppen, een beetje vlees of vis te nemen en beperk het eten van koolhydraatbronnen zoals aardappeltjes, frietjes, rijst of pasta.
  • Je kunt ook afspreken dat iedereen een gerecht meeneemt. Zo kun je zelf meebepalen wat er op tafel komt en zo kun je dus een slank gerecht bereiden.

PS. Heb je lekker vrij met de Paasdagen? Ga dan niet de hele dag op de bank liggen, maar kom in beweging! Trommel het gezin het bij elkaar en ga lekker een stuk wandelen in de bossen. Goed voor een frisse neus én je verbrandt gelijk weer wat calorieën. Win-win!

Zij gingen je voor

Succesverhalen PS. food & lifestyle & IntoBeauty

Into Beauty begeleidt mensen met overgewicht via de afslankmethode van PS. food & lifestyle en draagt bij aan huidverbetering door het gebruik van vooruitstrevende producten en technieken op het gebied van huidverzorging.

Lees hier de succesvolle ervaringen van onze klanten:

De ervaringen van Wendy & Debby