Een droge huid heeft vaak niet alleen een tekort aan vocht, maar ook aan vet. Dit voelt in ieder geval erg vervelend aan en wij willen het vaak snel oplossen en verlichting voelen. Het komt vaak voor dat bij een droge huid snel een vette crème wordt aangebracht, omdat je hier sneller resultaat bij voelt en het lijkt allemaal wel beter. Deynique werkt anders! Deynique is een systeemverzorging dat niet je huid lui maakt met een crème dat alleen maar boven op je huid blijft zitten. De huidverzorging  van Deynique is juist gericht op het stimuleren en het herstellen van jouw natuurlijke huidfuncties. Het kan dus soms een paar weken duren voordat je echt het resultaat gaat merken, maar als alles eenmaal goed functioneert, heb jij er op lange termijn heel veel plezier van.

Een droge huid is kenmerkend door  de volgende ongemakken:

  • een gevoelige huid
  • jouw huid voelt gespannen, ongelijkmatig, ruw en rubberachtig aan
  • jouw huid ziet er geïrriteerd, schilferig of rood uit
  • jouw huid vertoont fijne lijntjes, ook wel droogtelijntjes genoemd

 
Herken je de bovenstaande klachten en verlang je naar een zachte en soepele huid? De behandelingen en producten van Deynique maken het gelukkig mogelijk. Neem vandaag nog contact op met ons bij Into Beauty  voor een intake en een persoonlijk behandelplan, zodat je snel van jouw droge huid probleem af bent.

Heb je last van couperose en ben je op zoek naar een manier om het te verminderen, of voorkomen dat het steeds erger wordt? Neem dan vandaag nog contact op met ons voor een intake. Met behulp van onze Deynique behandelingen en producten, gaan wij jouw huid ondersteunen in het natuurlijke proces van regeneratie en verbetering van huidbeeld en structuur.

OORZAKEN DROGE HUID

Huidproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, maar toch kun je met de juiste verzorgingsproducten, de klachten heel goed verminderen.

De vochtpijl wordt bij een droge huid niet op pijl gehouden en is er een tekort aan vet. Zonder voldoende huidvetten is de huid gemakkelijk doorlaatbaar voor water, en verdampt het vocht in de huid sneller. De vochthuishouding raakt uit balans, de huid droogt uit en gaat droger en droger aanvoelen.

Als je last hebt van een zeer droge huid, zou het een gevolg kunnen zijn van erfelijke aanleg of verkeerde verzorging. Bij Into Beauty willen wij jou graag adviseren welke verzorgingsproducten geschikt zijn voor jouw specifieke huidtype. Een droge huid kan ook verband houden met eczeem of het gevolg zijn van een virus of bacterie. In deze laatste gevallen raden wij je toch aan om eerst een huisarts te raadplegen.

BEHANDELING DROGE HUID

Deynique is vooral bijzonder omdat het anders werkt dan andere cosmetica merken. Veel merken bestrijden de symptomen van een huidprobleem. Deynique pakt de oorzaak aan en stimuleert de huid om zelf weer actief te worden. De oorzaak aanpakken en niet alleen de symptomen bestrijden, vinden wij bij Into Beauty heel belangrijk.

Bij een droge huid geven wij juist werkstoffen die de huid in eerste instantie net even iets droger maken. Tegelijkertijd geven we de huid enorm veel vocht omdat er een groot tekort aan is. Na enkele weken verandert het huidbeeld zichtbaar en voelbaar en gaat de huid zelf weer over tot actie. De zogenaamde talgfabriek komt weer op gang. Doordat de huid op een natuurlijke manier verbetert, en jij door de eerste paar weken doorzet, geniet je op lange termijn van de verdwenen klachten van een droge huid.

TIPS

Het is belangrijk om bij een droge huid geen vette crèmes te gebruiken. Dat voelt wel goed maar maakt de huid ontzettend lui. Omdat de huid voldoende krijgt, hoeft deze zelf niet meer actief te zijn. Het gevolg is een sterk verslapte huid terwijl je denkt dat je elke dag jouw gezicht goed verzorgd.

Bij een (erg) droge huid, probeer de zon, centrale verwarming en airconditioning zo veel mogelijk te vermijden. Vermijd ook producten zoals zeep die de huid uitdrogen omdat ze letterlijk de huidvetten van uw lichaam wegspoelen.

Vermijd veelvuldig douchen als u last heeft van een droge huid. Dit kan jeuk en huidirritatie veroorzaken.

ADVIES VAN DE INTO BEAUTY SCHOONHEIDSSPECIALISTE

Om een huidprobleem goed aan te pakken en op te lossen gaan we aan de hand van een diagnose een persoonlijk behandelplan voor jou opstellen dat echt werkt. Dit doen wij middels een intakegesprek.

De behandelingen bij Into Beauty worden aangevuld met verzorgingsproducten voor thuis. Juist deze combinatie leidt tot het beste resultaat en zorgt ervoor dat je straks weer een gezonde en soepele huid heeft die lekker aanvoelt.