Wij hebben in het gezicht kleine functionele bloedvaatjes (haarvaatjes) die open en dicht gaan om de huid op temperatuur te houden. Wanneer ze beschadigd raken, blijven ze open staan en blijft er bloed doorheen stromen. Bij couperose is sprake van beschadigde haarvaatjes.

Een couperose huid heeft rode draadjes, streepjes of spinnetjes op de wangen, neus, kin of het voorhoofd. Het is volkomen onschuldig maar kan klachten geven bij onder meer grote temperatuurverschillen, inspanning of stress. Veel voorkomende ongemakken zijn jeuk, tintelingen, prikkelingen en branderigheid.

Heb je last van couperose en ben je op zoek naar een manier om het te verminderen, of voorkomen dat het erger wordt? Neem dan vandaag nog contact op met ons bij Into Beauty voor een intake. Wij bieden effectieve Deynique behandelingen en specifieke producten aan die jouw huid op een natuurlijke manier kunnen verbeteren.

ONTSTAAN VAN COUPEROSE

Couperose kan een erfelijke aandoening zijn maar kan ook ontstaan door factoren als ouderdom, hormonale veranderingen, overmatige blootstelling aan zonlicht en alcoholgebruik.

Iets minder dan de helft van alle vrouwen van 40 jaar of ouder met een licht huidtype, krijgt in meer of mindere mate last van couperose. Couperose komt relatief meer voor bij mensen met een dunne huid en zwakke haarvaten.

BEHANDELING VAN COUPEROSE

Bij een couperose huid zijn de haarvaatjes beschadigd, maar is er ook sprake van blokkades. Na inspanning zie je vaak dat de huid rondom de plekken waar couperose zich bevindt (zoals bij de mond en ogen) bijna altijd bleek. Dit betekent dat er weinig activiteit in de huid aanwezig is.

De schoonheidsspecialistes van Into Beauty kunnen de blokkades opheffen door de gebieden te activeren waar de doorbloeding te laag is. Dit kan onder meer door middel van een scrub. Na verloop van tijd wordt de doorstroming beter en de couperose minder vurig.

INTO BEAUTY SCHOONHEIDSSALON

Couperose kan misschien onontkoombaar zijn, maar met de systeemverzorging van Deynique kun je een verbluffend resultaat bereiken. Wanneer de couperose behandeling in de salon wordt gecombineerd met werkzame stoffen die de haarvaten verstevigen, is dit zeer zeker het geval. Juist de combinatie van behandelingen en producten is de kracht van ons merk. Het effect is synergetisch: samen bereiken ze meer dan afzonderlijk.

Wil je ook geholpen worden om de oorzaak in plaats van de symptomen van een huidprobleem aan te pakken? Neem gerust contact met ons op!

TIPS

Wees matig met warme dranken, kruidig eten en alcohol. Bescherm jouw huid altijd met een antizonnebrand crème en bescherm de huid voldoende om weersinvloeden op te vangen. Vermijd grote temperatuurwisselingen. Een sauna bezoek kan de couperose verergeren, net als het gezicht wassen met erg heet of erg koud water.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Neem contact op” style=”custom” custom_background=”#a88a52″ custom_text=”#ffffff” shape=”square” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fintobeauty.nl%2Fcontact%2F||”][/vc_column][/vc_row]