Pigment heeft natuurlijk een functie, het geeft kleur aan de huid en beschermt de huid tegen UV stralen. Wanneer pigmentcellen in de war raken, maken ze teveel pigment aan. Er ontstaan plaatselijke ophopingen die zichtbaar worden als donkere vlekjes op de huid, en dit noemen we pigmentvlekken.

Wij kennen verschillende soorten pigmentvlekken. De meest bekende zijn ouderdomsvlekken en een zwangerschapsmasker. Ouderdomsvlekken komen veel voor en de meeste mensen vanaf middelbare leeftijd hebben er wel een aantal op hun handen of gezicht.

Een zwangerschapsmasker wordt veroorzaakt door zwangerschapshormonen. Deze pigmentvlekken bevinden zich meestal op het voorhoofd, de wangen en rond de mond. Meestal verdwijnen ze vanzelf na de bevalling. hoewel dit wel geleidelijk gaat en kan enige tijd duren.

OORZAAK PIGMENTVLEKKEN

Pigmentvlekken ontstaan door beschadiging van de huid. Ze kunnen weleens genetisch bepaald zijn. Als de aandoening niet erfelijk is, kan de huidlaag waarin de pigmentcellen zich bevinden beschadigd zijn geraakt door onder meer:

  • te lang in de zon liggen
  • overmatig gebruik van de zonnebank
  • het uitdrukken van puistjes
  • huidirritaties door verkeerde huidproducten
  • hormonale schommelingen (huidveroudering, zwangerschap of de anticonceptiepil)

 
 

BEHANDELING

Pigmentvlekken zijn moeilijk op een natuurlijke manier te verwijderen, maar het is wel mogelijk om ze zo veel mogelijk te verzachten zodat ze bijna niet meer zichtbaar zijn. In sommige gevallen verdwijnen ze vanzelf. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, wellicht kunnen wij de verdere verstoring van pigmentaanmaak voorkomen of zorgen voor algemene huidverbetering.

INTO BEAUTY SCHOONHEIDSSPECIALISTE

Bij een Deynique schoonheidssalon mag je rekenen op kwaliteit. Dankzij doorlopende scholing en trainingen zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste producten en technieken op het gebied van huidverbetering en anti-aging.

De kracht van ons merk zit in de combinatie van behandelingen in onze schoonheidssalon en verzorgingsproducten voor thuis. Deze methode heeft een zogenaamde synergetische werking: samen doen ze meer dan afzonderlijk.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons en maak een afspraak voor een intake. Aan de hand van een huidanalyse en door ons te vertellen wat jouw persoonlijke wensen en doelen zijn, krijg je een behandelplan op maat.

TIPS

Een zonnebrandcrème gebruiken met een hoge beschermingsfactor werkt preventief en voorkomt dat de pigmentvlekken erger worden. Ook in de lente, herfst en winter is de UV straling van de zon sterker en schadelijker dan u denkt.

Gebruik van een zonnebank verhoogt de kans op pigmentvlekken, dus wees hiervan bewust.

Het is niet verstandig om met sterk geparfumeerde huidproducten de zon in te gaan. Sommige bestanddelen van parfum kunnen irritatie veroorzaken waardoor pigmentvlekken kunnen ontstaan.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Neem contact op” style=”custom” custom_background=”#a88a52″ custom_text=”#ffffff” shape=”square” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fintobeauty.nl%2Fcontact%2F||”][/vc_column][/vc_row]